Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το σύστημα εξουσίας και οι αντιπερισπασμοί του.


1. Η σύγχρονη αριστοκρατία.

Κατά την αρχαιότητα - με την εξαίρεση της Ελλάδας - και το μεσαίωνα η εξουσία πήγαινε σαν περιουσιακό στοιχείο, κληρονομικά από πατέρα σε γιο. Θεωρούσαν δηλαδή τη γη και την κρατική δομή ως ιδιοκτησία της κάθε αριστοκρατικής οικογένειας και τους υπήκοους κάτι ανάμεσα σε υπαλλήλους και δούλους ανάλογα με το πόσο "φιλελεύθερο" ήταν το κατά τόπους καθεστώς. 

Σήμερα γίνεται ακριβώς το ίδιο αλλά με συγκαλυμμένη μορφή. Οι περίφημες "εκλογές" είναι ον κάμερα αποδεδειγμένη απάτη για τους σταυρούς προτίμησης ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για το κόμμα. Επιπλέον όλα τα κόμματα είναι συμμορίες κανονικότατες με άφθονο μαύρο χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες. Έτσι όποιο και να νικήσει το ίδιο είναι.... Δεν μπορεί να υπάρξει στο σημερινό περιβάλλον κόμμα χωρίς χρηματοδότη. Ο χρηματοδότης με τη σειρά του επενδύει για να έχει κέρδος. Και επενδύει όπως οι στοιχηματζήδες στον ιππόδρομο... Το αντικείμενο της επένδυσης είναι η νομή της εξουσίας που αποφέρει αστρονομικά κέρδη. Αυτό είχαν στο μυαλό τους τα "φιλελεύθερα" λαμόγια το 18ο αι. που σχεδίασαν το αντιπροσωπευτικό σύστημα. Δεν είναι παρενέργεια ή κακή λειτουργία του συστήματος. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να λειτουργεί έτσι και επιπλέον να εξαπατά και τα θύματα του ότι τάχα πρόκειται για "πρόβλημα" που μπορεί να "λυθεί" με τους "σωστούς" "καλούς" ανθρώπους που όμως ποτέ δεν εμφανίζονται... Και δεν εμφανίζονται γιατί οι "καλοί" άνθρωποι είναι πρόβατα κατά δήλωση και της κρατικής θρησκείας που προσδιορίζει το "καλό" και φυσικά δεν διαθέτουν χρήμα κατά δήλωση πάλι της ίδιας θρησκείας, σύμφωνα με την οποία η πενία και η ένδεια είναι "αρετές". 

Ορθώς ο Λένιν στο "Τι να κάνουμε" αποκαλούσε απάτη τη σοσιαλδημοκρατία αν και δεν το εξηγεί με απλή γλώσσα αλλά προτιμά ένα ακαταλαβίστικο φιλοσοφικό κείμενο που μπορεί να λέμε το ίδιο και να μη το έχω καταλάβει... Η σοσιαλδημοκρατία λοιπόν είναι απάτη για τον απλούστατο λόγο ότι το απατεωνίστικο "αντιπροσωπευτικό" σύστημα με τα κόμματα - συμμορίες που "τρέχουν" στην "κούρσα" των εξίσου απατεωνίστικων και νόθων εκλογών και τους χρημοτοδότες στοιχηματζηδες που παίζουν για αποδόσεις από 10 πρός 1 έως και 100 προς 1 δεν μπορεί ποτέ - και είναι αδιανόητο - να γίνει σοσιαλιστικό.... 

Αυτό το γράφω όχι για να προτρέψω κανέναν να επαναστατήσει. Θα ήταν μέγιστη βλακεία αν το έκανε κάποιος αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία γουστάρει την κατάσταση και δεν θέλει, ούτε και αξίζει, να σωθεί. Το δοκίμασαν στη Ρωσία και απέτυχαν, άλλωστε... Τώρα μόνο δεν τους αρέσει γιατί τώρα ακόμα και το σύστημα τους έχει πρόβλημα και δεν τους δίνει ούτε τα λίγα ψίχουλα που τους έδινε στο παρελθόν.

Τα μεγάλα και ικανά λαμόγια εξαπατούσαν τα μικρότερα με υποσχέσεις βολέματος και έτσι ο μικρότερος απατεώνας πιανόταν κορόιδο απ' τον μεγαλύτερο... Χρειάζονταν έναν και έταζαν σε 100 και τους 99 τους κορόιδευαν. Έτσι λειτουργούσε το σύστημα. Το γνώριζαν όλοι αυτό αλλά είχαν την ελπίδα πως θα ήταν αυτοί ο ένας τυχερός στους 100 και πως οι άλλοι θα ήταν τα κορόιδα και με την ελπίδα αυτή και μόνο, γούσταραν αυτήν την κατάσταση. Και γι αυτό ακριβώς λέω ότι δεν αξίζουν να σωθούν. Είναι κλασικό αυτό που γράφω στη θεωρία της κοινωνικής μηχανικής, το ξέρουν και οι αρχάριοι. Το "τάξε σε 100 ή και 1000" για να πάρεις τον 1 επινοήθηκε αρχικά απ' την ινδική αριστοκρατία εδώ και πάρα πολλούς αιώνες και έτσι ουδέποτε είχαν επαναστάσεις αφού όλοι ελπίζανε πως εκείνοι θα είναι ο 1 τυχερός και επιπλέον εάν κάποιος απ' αυτούς ήταν τελικά ο 1 τυχερός, δεν διέφερε καθόλου σε σκληρότητα απέναντι στους πρώην ομοίους του από τους υπόλοιπους που είχαν γεννηθεί αφέντες.

Είναι λοιπόν βλακεία να ρισκάρεις τη ζωή σου για κάποιους που ποιοτικά είναι αποδεδειγμένα ίδιοι με τους καταπιεστές τους. Ο ισχυρισμός μου αυτός αποδεικνύεται και απ' το γεγονός ότι καμιά απ' τις επαναστάσεις δεν κατάργησε την καταπίεση, την εκμετάλλευση και την φτώχεια γιατί ακριβώς οι επαναστάτες ήταν ποιοτικά ίδιοι με τους καταπιεστές τους. Έτσι μόνη λύση στο πρόβλημα ΓΙΑ ΣΕΝΑ είναι να είσαι εσύ ο ένας τυχερός. Και να λυγίσεις την τύχη υπέρ σου, να κλέψεις στην κοσμική ρουλέτα...


2. Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Ιδανικά ή όργανα χειραγώγησης και καταπίεσης;

Είναι προφανές πως για να συνθηματολογεί το σύστημα για κάτι και να το προπαγανδίζει, αυτό το κάτι είναι προς όφελος του και βέβαια προς ζημίαν των υπηκόων. 

Για την πατρίδα δε χρειάζεται να πούμε κάτι, πατρίδα είναι περίπου ο εαυτός του συστήματος, το κράτος... Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εξοβελιστεί ο πατριωτισμός. Εδώ ισχύει το "προ των δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον". Αν μπει ξένος εχθρός μέσα στη χώρα και αρχίσει σφαγές, βιασμούς και εθνοκαθάρσεις, το αποτέλεσμα βεβαίως δε θα είναι καθόλου ευχάριστο... Αλλά μην έχουμε την αυταπάτη ότι πατρίδα είμαστε εμείς ή ότι είναι για μας. Το κράτος δεν λειτουργεί για τους υπηκόους, λειτουργεί για τους ισχυρούς. Στην περίπτωσή μας μάλιστα το κράτος αυτό είναι βαθύτατα ανθελληνικό. Έτσι λοιπόν έχουμε μια απάτη και διαστρέβλωση της έννοιας.

Ο Φαλμεράγιερ δεν ήταν "ανθέλληνας" όπως νομίζουν μερικοί, αντιθέτως ήταν θαυμαστής του Ελληνικού πολιτισμού και τον μελετούσε. Είχε λοιπόν σχηματίσει μια ιδανική εικόνα για τους αρχαίους Έλληνες και δεν μπορούσε να δεχθεί - και σήμερα αν ζούσε τα ίδια θα 'λεγε και θα αισθανόταν και δικαιωμένος - ότι οι τότε - και νυν - κάτοικοι της Ελλάδας με τα χάλια που έχουν θα μπορούσαν να είναι απόγονοι αυτών των κατά την άποψή του σχεδόν θεών... Και έχει δίκιο, τόσο το "ελληνικό" έθνος όσο και η "ελληνική" σημαία είναι απάτες. Η σημαία είναι καθαρά αγγλική και τευτονική με τον ισοσκελή σταυρό και είναι αντίγραφο της σημαίας της αγγλικής εταιρίας που διαχειριζόταν την Ινδία που τότε ήταν αποικία της Αγγλίας... Το "ελληνικό" έθνος κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τα Αγγλογαλικά αποικιακά συμφέροντα που απαιτούσαν με κάποιον τρόπο να καταστραφεί η επικίνδυνη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μόλις το πέτυχαν, από "φιλέλληνες" έγιναν "ανθέλληνες" και το αποτέλεσμα ήταν η Μικρασιατική καταστροφή και η προδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο. Ο λόγος ήταν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πολύ μεγάλη και δυνάμει νέα υπερδύναμη, δεδομένου ότι ο Τούρκος σουλτάνος ήταν και ο νόμιμος χαλίφης ΟΛΩΝ των μουσουλμάνων - δηλαδή αρχηγός της πιο βίαιης και πολυπληθούς θρησκείας στον πλανήτη - οπότε καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη απειλή ήταν. Αυτός είναι και ο λόγος που επέβαλλαν κοσμικό κράτος εκεί και για τον ίδιο λόγο οι εκεί εθνικιστές θέλουν ισλαμισμό... Άρα λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες που ήταν θύματα εθνοκάθαρσης από την Βυζαντινή - Ανατολική Ρωμαϊκή - Αυτοκρατορία από τον 5ο αιώνα και μετά για θρησκευτικούς λόγους... Δεν είναι βέβαια η καταγωγή το θέμα αλλά η παιδεία, όμως στο θέμα φυλής και έθνους μας εξαπάτησαν. Άλλωστε αν ήμασταν απόγονοι εκείνων θα προτιμούσαμε να πεθάνουμε στη μάχη μέχρι τον τελευταίο παρά να δεχτούμε όλα αυτά που μας κάνουν...  Αντιθέτως τα δεχόμαστε όλα γιατί φοβόμαστε - οι κατά τα άλλα... απόγονοι του Λεωνίδα - μήπως τυχόν και μας κάνουν χειρότερα αν τους θυμώσουμε. Τρέχα γύρευε λοιπόν στις μετακινήσεις πληθυσμών του Βυζαντίου από πού είναι η καταγωγή μας... Γότθοι; Σλάβοι; Αρμένιοι; Ασσύριοι; Φοίνικες; λίγο από όλα; ποιος ξέρει; Δε λέει και κανένας την αλήθεια, όλοι λένε ο,τι συμφέρει την ομάδα που εκπροσωπούν...

Η θρησκεία τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη απάτη. Πέρα από την ιστορική αναλήθεια των θρησκευτικών βιβλίων, οι διδασκαλίες τους - έστω και συμβολικά - είναι δόλιες και απατηλές, ούτως ώστε να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς η πατρίδα μας τέλειωσε το 146 π.Χ. Μετά από ένα τελευταίο ζενίθ με την ελληνιστική περίοδο, όπως τα αστέρια που εκρήγνυνται σε σουπερνόβα, έσβησε πολιτικά και στρατιωτικά. Η θρησκεία μας έμεινε για 4 αιώνες ακόμα, όμως η θρησκεία του Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν ουσιαστικά ο χριστιανισμός, με εξαίρεση τους 2 πρώτους αιώνες της... Η θρησκεία μας τελειώνει οριστικά τον 5ο αι. με τους διωγμούς που είχαν νομοθετηθεί από τα τέλη του 4ου. Από τον 5ο αι. έως και σήμερα η θρησκεία μας δυστυχώς είναι ουσιαστικά εκτός νόμου. 

Έτσι λοιπόν υποχρεωνόμαστε δια νόμου να έχουμε την εβραιογεννή κρόνια λατρεία των Ρωμαίων κατακτητών και δολοφόνων μας, η εκκλησία της οποίας μάλιστα πρόδωσε ακόμα και αυτούς τους ίδιους τους Ρωμαίους στους Τούρκους προκειμένου να μην φύγουν από αυτήν. Αυτοί λοιπόν που θα έπρεπε να αποτελούν τον ορισμό του κακού και να μαζευόμαστε μια φορά το χρόνο και να τους "στολίζουμε" με κατάρες και αναθέματα, είναι δια νόμου ορισμένοι ως ... οι καλοί! Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε: καταπιεσμένες γυναίκες, άνθρωποι με ψυχικά προβλήματα και κατεστραμμένες ζωές, παιδιά που τα ψάχνουν οι γονείς γιατί παρασύρθηκαν και έφυγαν σε μοναστήρι κλπ. Ακόμα και φαινομενικά αντίθετα προβλήματα ανάγονται στη θρησκεία. Π.χ. Οι εκτρώσεις τις οποίες η εκκλησία χαρακτηρίζει πολύ έξυπνα φόνους έχουν τη ρίζα τους στη θρησκεία αυτή. Αν δεν υπήρχε η κατάκριση και η καταδίκη της μητρότητας χωρίς γάμο δεν θα είχαμε εκτρώσεις παρά μόνο σε ελάχιστες ειδικές περιπτώσεις. Επίσης "δράκοι" δολοφόνοι και βιαστές γυναικών έχουν τη ρίζα τους στην πατριαρχική θρησκεία που θεωρεί τις γυναίκες από ζώα ή αντικείμενα έως και μιάσματα. Και απόδειξη γι αυτό είναι ότι αν βιάσεις μια κοπέλα σε ισλαμικό κράτος, όχι μόνο δε σε πετάνε σε ένα μπουντρούμι αλλά σου δίνουν και "έπαθλο" την κοπέλα που βίασες για σύζυγο. Ο πιο εύκολος τρόπος να παντρευτείς έχει γίνει αυτός και χωρίς να ανησυχείς αν σε θέλει η κοπέλα ή οι γονείς... Εκεί κατάντησε η ανθρωπότητα.

Η οικογένεια επίσης αντί θεσμός προστασίας του παιδιού έγινε θεσμός καταπίεσης και ελέγχου του. Γι αυτό και το σύστημα με πολυετείς σπουδές και ανεργία προσπαθεί να κρατήσει τον νέο στην οικογένεια με σχέση εξαρτημένης συμβίωσης μέχρι τότε που απλά δεν θα είναι πλέον νέος. Με αυτόν τον τρόπο τους έκαναν όλους άχρηστους μαμμόθρεφτους και εύκολα πειθαρχίσιμους και έτσι δεν έχουν πια εξεγέρσεις. Η οικογένεια λοιπόν έγινε και αυτή όργανο χειραγώγησης και καταπίεσης. Αυτή η δόμηση της οικογένειας προέρχεται απ' τους Εβραίους. Οι Εβραίοι λοιπόν δεν επέτρεπαν σε κανέναν πριν τα 30 να εγκαταλείψει το πατρικό του και να ζήσει ανεξάρτητος σε δικό του σπίτι. Αν τολμούσε κάποιος, θεωρούταν παραβάτης της σχετικής με τους γονείς εντολή και επειδή παρέβη μια εκ των δέκα εντολών, δηλαδή τον θεμελιώδη Νόμο του Γιαχβέ, τον λιθοβολούσαν έως θανάτου... Σήμερα γίνεται το ίδιο με πρόσχημα τις σπουδές αντί της θρησκείας και η θανάτωση γίνεται οικονομικά και κοινωνικά, αφού αυτός που δε θα σπουδάσει, δε θα βρίσκει πουθενά δουλειά και θα γκετοποιηθεί. Πραγματικά αν κάποιος υπολογίσει το χρόνο σπουδών θα διαπιστώσει ότι είναι 8 - 10 χρόνια μετά το σχολείο δηλαδή την ενηλικίωση στα 18. Έτσι τελειώνει στα 26 - 28. Συνυπολογιζόμενης και της θητείας πάει στο 28 το ελάχιστο και επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθεί δουλειά, δεν φεύγει πριν τα 30 από το πατρικό του, θα φύγει όταν δεν είναι πια νέος δηλαδή. Έτσι τα λαμόγια της εξουσίας αντιμετώπισαν τα κινήματα της νεολαίας τη δεκαετία του 60. Αρχικά με βία, μετά με τα ναρκωτικά και όταν κέρδισαν χρόνο αρκετό έκαναν τις σχεδιαστικές τους κινήσεις. Απ' το 80 και μετά, ένα κίνημα νεολαίας όπως αυτά της δεκαετίας του 60, δε γίνεται ούτε στα πιο τρελά όνειρα. Πέτυχαν λοιπόν αυτό που ήθελαν, χρησιμοποιώντας το θεσμό της οικογένειας διαστρεβλωμένο βέβαια όπως τους συμφέρει. Και αυτή τη διαστρέβλωση της οικογένειας την ανάγουν σε "ιδανικό".


3. Συνδικαλισμός, απεργίες, πορείες και διαδηλώσεις.

Όταν μια οποιαδήποτε ομάδα αντιμετωπίζει εξωτερική απειλή το πρώτο βήμα είναι να κάτσουν να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισής της. Έτσι όταν οι ομάδες εξουσίας βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρώτα συνδικάτα και τις πρώτες απεργίες δεν περίμεναν βέβαια ότι η βίαιη αιματηρή καταστολή θα έχει αποτέλεσμα γιατί είναι πολύ έξυπνοι για να πιστέψουν κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο δε όταν έχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα. Οι ομάδες εξουσίας δεν είναι αδιάβαστες όπως ο λαουτζίκος.... Αυτή η βίαιη αντίδραση "της πρώτης φοράς" ήταν:

α. ο αντιπερισπασμός για να κερδίσουν χρόνο
β. η δημιουργία ηρωικού προτύπου - αρχέτυπου που θα εμφύτευαν στα μυαλά του λαουτζίκου για τους μετέπειτα ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ανθρώπους στα συνδικάτα
γ. και τελευταίο και λιγότερο σημαντικό είναι η εγωιστική εκδίκηση απέναντι σ΄ αυτούς που προκάλεσαν τη δύναμή τους γιατί τα πάντα γίνονται ψυχρά για τους αριθμούς και το χρήμα...

και σήμερα η αρχική αντίδραση συνεχίζει να είναι βίαιη και αυτή η βία είναι το προπέτασμα καπνού γιατί χωρίς αυτήν οι πάντες θα είχαν καταλάβει την απάτη. 

Μετά λοιπόν απ' τον αρχικό αιφνιδιασμό τους μαζεύτηκαν όλα τα λαμόγια, σκέφτηκαν και αποφάσισαν. Όχι μόνο δε θα χτυπήσουν τα συνδικάτα με αστυνομικά μέτρα αλλά θα τα νομιμοποιήσουν υπό φαινομενικά αθώες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν τον έλεγχο του συστήματος. Θα έβαζαν έπειτα και δικούς τους ανθρώπους στα συνδικάτα για να εξαφανίσουν κάθε πιθανότητα μπελάδων στο μέλλον...

Σκεφτείτε: είναι δυνατόν αυτοί που έφαγαν ξύλο απ' την αστυνομία να κάθονται να συζητούν και να τα βρίσκουν κιόλας με αυτούς που διέταξαν την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό τους; Ή τρελοί θα είναι ή πληρωμένοι γιασεμιάδες. Και αυτό ακριβώς είναι: πληρωμένοι γιασεμιάδες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν η αστυνομία έδερνε, η απεργία θα συνεχιζόταν για άλλους έξη μήνες, θα ήταν θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και θα απαιτούσαν να παραιτηθεί ο υπουργός λόγω του ξυλοδαρμού, απλώς για να συζητήσουν με τον επόμενο... Σκεφτείτε επίσης ότι οι συνδικαλιστές προτείνονται από τα κόμματα και σκεφτείτε τι προνόμια έχουν, πολλοί πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, ειδικά στο δημόσιο. Πληρώνονται ακόμα και τις μέρες της απεργίας δια νόμου μάλιστα. 

Αναρωτηθείτε τώρα πώς είναι δυνατόν το σύστημα να δίνει τόσα προνόμια στους εχθρούς του - θυμίζει και την περίπτωση της εκκλησίας στην οθωμανική αυτοκρατορία - και θα οδηγηθείτε στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό είναι κατ' ελάχιστον ύποπτο και κατά μέγιστον σίγουρα απάτη... Επίσης μια παράπλευρη λειτουργία όλου αυτού είναι ότι λαμόγια δημοσίων υπηρεσιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες και που τους καταριέται όλος ο κόσμος όταν απεργούν και η απεργία διαφημίζεται από τα ΜΜΕ - αν είναι δυνατόν τα ελεγχόμενα από το σύστημα ΜΜΕ να διαφημίζουν κινητοποίηση κατά των αφεντικών τους ενώ για γνήσιες απεργίες σε φάμπρικες που πλέον είναι σπανιότατες, δε μαθαίνουμε το παραμικρό - ηρωοποιούνται και αγιοποιούνται και διαγράφονται οι λαμογιές τους σαν να μπήκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ επειδή το σύστημα εμφύτεψε το αρχέτυπο που είπαμε πιο πάνω στο ασυνείδητο του λαουτζίκου: συνδικαλιστής ίσον ήρωας που θυσιάζει τη ζωή του για τους εργάτες... Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική...

Αυτό ήταν το πρώτο σκέλος της απάτης, δηλαδή το ΠΟΙΟΙ κάνουν την απεργία. Το δεύτερο σκέλος της απάτης είναι το ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΩΝ την κάνουν. Για να το βρούμε αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι χρήστες των υπηρεσιών που απεργούν. Εάν η απεργία γινόταν σε κάποια φάμπρικα, χρήστες θεωρούνται τα αφεντικά της άντε και οι εμπορικοί αντιπρόσωποι και οι χονδρέμποροι... Αυτοί θα θίγονταν αφού θα έχαναν λεφτά. Όμως απεργίες μόνο εκεί δεν γίνονται και στις σπάνιες περιπτώσεις που γίνουν, δεν μαθαίνουμε τίποτε... Απεργίες γίνονται μόνο σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες όπου χρήστες και θιγόμενοι είναι οι αδύναμοι πολίτες γιατί οι ισχυροί δεν τις χρειάζονται και πληρώνουν ιδιώτες για τις δουλειές τους. 

Και τώρα φαίνεται τελικά όλη η απάτη: Η απεργία γίνεται από λαμόγια του δημοσίου εναντίον του αδύναμου πολίτη και επιπλέον διαφημίζεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Γιατί γίνεται; Για τον ίδιο λόγο που δέρνεις κάποιον: για να σε φοβάται... Ομοίως οι πορείες και οι διαδηλώσεις είναι θεατρικές παραστάσεις ελεγχόμενης εκτόνωσης. Αλλιώς δεν θα τις επέτρεπε το σύστημα και μάλιστα με άρθρο του Συντάγματος, όπως με άρθρο του Συντάγματος επιτρέπει και τις απεργίες και τα συνδικάτα. Τίποτε από όλα αυτά δεν συνιστά επανάσταση ή επαναστατική πρακτική, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Οι επαναστάσεις γίνονται κρυφά και μυστικά στο 99% τους και το τελευταίο 1% είναι το "μπαμ" που φαίνεται... Το σύστημα δια της ψευτοαριστεράς - γιατί δεν νομίζω να είναι πραγματική αριστερά και να αδιαφορεί για τους αδύναμους πολίτες - βάφτισε "επανάσταση" και καθαγίασε πρακτικές κοινού bullying & intimidation από ομάδες ισχύος - π.χ. γιατρούς - στους αδύναμους πολίτες...

Πολύ φασαρία γίνεται επίσης για απολύσεις, διαθεσιμότητες κλπ στο δημόσιο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι πολύς κόσμος πάει σε "συμπαραστάσεις". Πέρα από το ότι τα πάντα είναι προαποφασισμένα και κανείς δε νοιάζεται πόσος κόσμος πήγε και πόση φασαρία έγινε ούτε και πόσο βίαιη ήταν η καταστολή, ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ να συμπαρίσταται κανείς σε πρώην συνεργάτες του συστήματος της καταπίεσής του... Πριν το κάνετε, θυμηθείτε πως σας φέρονταν και τι έκαναν τις μέρες της "δόξας" τους. Δεν πρόκειται για κανέναν κοινωνικό αγώνα. Το σύστημα απλώς ξεφορτώνεται συνεργάτες που δεν τους χρειάζεται πια. Είναι σαν να εκτελούσαν οι Γερμανοί κάποιον ταγματασφαλίτη για κάποιο δικό τους λόγο. Είναι αυτός ο ταγματασφαλίτης ήρωας της αντίστασης; Όσο είναι αυτός, άλλο τόσο είναι και οι σημερινοί πρώην συνεργάτες του καθεστώτος. Αξίζουν την κάθε απόλυση και την κάθε διαθεσιμότητα που παθαίνουν γιατί τόσα χρόνια φέρονταν με το χειρότερο τρόπο στον αδύναμο πολίτη που δεν είχε κάποια θέση μέσα στο κράτος... Αφήστε τους να ψοφήσουν και δεν σας λέω να πάτε να τους δείρετε κιόλας γιατί το να σας πω κάτι τέτοιο είναι ποινικό αδίκημα.

Το γιατί δεν ξεσηκώνεται κανείς αδύναμος άλλα μόνο αυτά τα πρώην λαμόγια είναι θέμα για νέο ποστ από μόνο του...


4. Η δήθεν δημοκρατία.

Ένας αρχαίος συγγραφέας που διδάχθηκα στο σχολείο - δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς είναι - έλεγε το εξής απλό: "Ο καθένας εξ υμών στην εκκλησία του Δήμου σηκώνεται και τοποθετείται επί πολιτικών θεμάτων και εσείς του το επιτρέπετε επειδή είναι γενικά αποδεκτό ότι όλοι κατέχουν την πολιτική τέχνη. Αν κάποιος που δεν είναι ναυπηγός σηκωθεί εδώ μέσα και αρχίσει να μιλά για ναυπηγική, η φρουρά της εκκλησίας θα τον βγάλει έξω σηκωτό με διαταγή του πρυτανείου, όσο όμορφος και γλυκομίλητος και αν είναι. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στα πολιτικά θέματα επειδή είναι γενικά αποδεκτό ότι όλοι κατέχουν την πολιτική τέχνη...". Αυτό όμως που είναι γενικά αποδεκτό είναι και αληθές; Η πολιτική είναι επιστήμη ή εμπειρική πρακτική και κτήμα του καθενός; Και αν είναι κτήμα του καθενός, τι στα κομμάτια διδάσκουν στην Πάντειο; Αν πάλι είναι επιστήμη και πρέπει να την σπουδάσεις τότε όλο το οικοδόμημα της δημοκρατίας καταρρέει και η δημοκρατία καθίσταται μια λογική πλάνη και ένα κατά συνθήκη ψεύδος, αποδεκτό επειδή αν το αρνηθούμε και αποδεχθούμε είτε έναν είτε περισσότερους γνώστες ως απόλυτους άρχοντες εκείνοι θα κοιτάξουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και θα αδιαφορούν παντελώς για τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.  Θα γνωρίζουν βέβαια ποιο είναι το σωστό αλλά θα κάνουν αυτό που προσωπικά τους συμφέρει.

Στην αρχαία Αθήνα το είχαν λύσει το θέμα ως εξής: Δημοκρατία μεν, αλλά με ευθύνη του πολίτη δε. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να προτείνει νόμο αλλά με προσωπική του ευθύνη. Αν αυτό που πρότεινε επέφερε οικονομική ζημιά στην πόλη, του χρέωναν το ποσό και αν δεν είχε να το πληρώσει δημευόταν η περιουσία του. Στην περίπτωση ηθικής ζημιάς, η ποινή ήταν θάνατος... Οι ποινές όμως προστατεύουν μόνο από το δόλο, δεν προστατεύουν ούτε απ' την άγνοια ούτε απ' τη βλακεία. Ακόμα κι αν τον σκοτώσεις δεν διορθώνεις τίποτε στην περίπτωση αυτή και επιπλέον έχεις και αίμα αθώου στα χέρια σου. Άρα ακόμα κι αυτό σύστημα χρειαζόταν διορθώσεις.

Σήμερα βεβαίως κάναμε ο,τι μπορούσαμε και φτιάξαμε - ή μάλλον μας έφτιαξαν - το... χειρότερο σύστημα, που και απόλυτοι άρχοντες είναι και καμιά ευθύνη δεν έχουν και λέγεται και "δημοκρατία"... Είναι προφανές ότι πρόκειται περί μεγάλης και πολύ καλά στημένης απάτης. Το μέλλον είναι ακόμα χειρότερο αφού από ο,τι φαίνεται το σύστημα προωθεί το φασισμό που βεβαίως λίγο μόνο διαφέρει απ' τα σημερινά χάλια... Θα έλεγα λοιπόν να μην ασχοληθείτε άλλο με την πολιτική, μην ελπίζετε σε πολιτικούς, μην ακολουθείτε κόμματα, είναι τελειωμένη ιστορία και σας κοροϊδεύουν και μπορεί και να κινδυνέψετε. Να κινδυνέψετε για κάποιο "σωστό" σκοπό ή να κινδυνέψετε έστω για προσωπικό κέρδος να το καταλάβω, όμως το να κινδυνέψετε για να σας εξαπατούν δε λέει... 

Δείτε δείγμα του πώς μεταχειρίζονται τον απλό αδύναμο πολίτη και μάλιστα δημοσίως κάποιοι που λογικά θα 'πρεπε τουλάχιστον να προσέχουν την δημόσια εικόνα τους αλλά επειδή σας θεωρούν ΟΛΟΥΣ σκουπίδια και ηλίθιους γι αυτό σας μεταχειρίζονται έτσι όπως θα δείτε στη συνέχεια... Και προσέξτε και κάτι άλλο: κανείς δεν αντέδρασε. Τώρα στημένο ήταν; τόσο βλαμμένα πρόβατα ήταν; θα σας γελάσω, δεν ξέρω. Υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να 'χε γίνει ρινγκ το στούντιο...


Ναι, ρε μαλάκα! Είστε ΟΛΟΙ φασίστες και εκπροσωπείτε ξένα συμφέροντα. Και επειδή ο φασισμός πάει ζευγάρι με τη βλακεία, είστε και ηλίθιοι γιατί αφαιρώντας του δημοσίως το μικρόφωνο, αποδείξατε αυτό που λέει...

Έτσι λοιπόν από το Δήμο - το ένα άκρο - όπου όλοι εξ ορισμού είχαν το τεκμήριο της γνώσης της πολιτικής τέχνης και όπου μπορούσαν να νομοθετήσουν και να έχει ΕΞΟΥΣΙΑ ο λόγος τους, φτάσαμε στον όχλο και το κοπάδι των προβάτων - το άλλο άκρο - όπου κανείς δεν διανοείται να ζητήσει να ακουστεί καν και ακόμα και αν γίνει αυτό ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ από ιδιωτική εταιρία χωρίς καμιά εξουσία στο λόγο τους, να τους αφαιρείται και αυτός ακόμα ο ίδιος ο - προσχηματικός και χωρίς εξουσία - λόγος, μόλις αρθρώσουν δυο λέξεις, επειδή δεν άρεσε σε έναν ΥΠΑΛΛΗΛΟ της ιδιωτικής εταιρίας και δεν αντέδρασε και κανένας. Καταλαβαίνετε για τι είδους κατάντια μιλάμε; Από την εκκλησία του Δήμου, ανώτατο όργανο που αποφάσιζε τα πάντα, στο ιδιωτικό στούντιο της μπούρδας και του τίποτα με λογο-αστυνόμο που αφαιρεί μικρόφωνα, έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας... Το τεκμήριο γνώσης της πολιτικής τέχνης του καθενός εξ ημών έχει απωλεσθεί ανεπιστρεπτί. Και τώρα καταστρατηγείται συστηματικά και η ελευθερία του λόγου...


5. Συμπέρασμα.

Ασχοληθήκαμε με κάποια πολιτικά θέματα παρόλο που αυτό ΔΕΝ είναι πολιτικό μπλογκ... Ο λόγος που το έκανα είναι για πολλοί εξ υμών ασχολείστε με πολιτική και πολιτικό ακτιβισμό και έπρεπε να αναλύσουμε όλες αυτές τις ΠΛΑΝΕΣ που έχει στήσει το σύστημα εξουσίας για να σας απασχολεί με κάτι ώστε να μη το απειλήσετε ποτέ.

α. Δείξαμε ότι αν και η πατρίδα με την έννοια της γης και της φυλής είναι ένα αναγκαίο κακό που αν απεμποληθεί θα έρθουν πολύ χειρότερα πράγματα, εν τούτοις το σύστημα εξουσίας δια του κράτους, διέστρεψε την έννοια σε θεσμό καταπίεσης, προδοσίας και ξεπουλήματος. Πατρίδα ως αγαθό για το λαό δεν υφίσταται...

β. Δείξαμε ότι οι θρησκείες του συστήματος εξουσίας για τις μάζες είναι πέρα για πέρα εξωφρενικά ψεύδη με βαρύτατες ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες και παρ' όλα αυτά διδάσκονται περίπου υποχρεωτικά - αφού για να απαλλαγεί ο μαθητής χρειάζεται χαρτί του κηδεμόνα που θα εκθέσει σε φακέλωμα και τον ίδιο και τον κηδεμόνα - και επίσης ότι ακόμα ανεξιθρησκεία πραγματική ΔΕΝ υπάρχει.

γ. Δείξαμε ότι ενώ η οικογένεια υπάρχει για την προστασία των ΠΑΙΔΙΩΝ εν τούτοις το κράτος τη χρησιμοποιεί ως όργανο καταπίεσης των εφήβων και εξουδετέρωσης της νεολαίας. Αν συλληφθεί "ανήλικος" σε διαδήλωση το κράτος σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να κυνηγήσει και τον γονέα για "παραμέληση της εποπτείας" του. Αυτό θα το κάνουν μόνο εάν αποτύχουν τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν...

δ. Δείξαμε ότι κόμματα, οργανώσεις και πολιτικοί δεν αξίζουν ούτε για ένα λεπτό την προσοχή μας γιατί είναι λαμόγια και σούργελα. Αν ήταν κάποιος σωστός δε θα τον άφηνε το σύστημα εξουσίας να μπει στη βουλή. Οι ιδεολογίες είναι όλες προσχεδιασμένες προπαγάνδες υπέρ αποτυχημένων συστημάτων. Για αυτό και κανένα κόμμα δεν έλυσε το οποιοδήποτε πρόβλημα και ΟΛΑ κάνουν ακριβώς την ίδια ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ όταν έρθουν στην εξουσία. Τα περισσότερα προβλήματα δε, είναι επινοημένα και σκοπίμως δημιουργημένα απ΄ το σύστημα εξουσίας για να σας κρατούν αποσχολημένους. Δείξαμε ότι συνδικαλισμός, απεργίες, πορείες και διαδηλώσεις δεν αποτελούν επανάσταση προλετάριων κατά του κεφαλαίου αλλά εκφοβισμός από λαμόγια δημοσίων υπηρεσιών και ομάδων ισχύος στους αδύναμους πολίτες.

ε. Δείξαμε τέλος ότι και αυτή η ίδια η δημοκρατία είναι μια απάτη. Κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει: "μα εγώ λέω ο,τι θέλω ελεύθερα και κανείς δεν ήρθε να με συλλάβει...". Σκεφτείτε όμως λιγάκι, αν συνελάμβαναν κάποιον γιατί είπε κάτι στο φίλο του και τον άκουσαν τότε καταρχήν θα τους παίρνατε χαμπάρι και μετά από 50 χρόνια; 100 χρόνια; θα έπεφταν, ενώ τώρα που νομίζετε ότι είστε ελεύθεροι, δεν θα οργανωθείτε να τους ρίξετε γιατί δεν ξέρετε καν ότι υπάρχουν και κατά δεύτερον θα ήταν τόσοι πολλοί οι συλληφθέντες που δε θα είχαν πού να τους βάλουν και επιπλέον οι συλληφθέντες θα ετίθεντο εκτός παραγωγής. Η ιδέα του ευτυχισμένου ηλίθιου που αποδίδει και καλύτερα στη δουλειά είναι πολύ καλύτερη από την ιδέα του τρομοκρατημένου που όσο και να θέλει - από φόβο για τις συνέπειες - δε μπορεί να αποδώσει - ακριβώς εξ αιτίας του φόβου που αποσυντονίζει την συγκέντρωση και σαμποτάρει την απόδοση - και αυτό το δοκίμασαν στην ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία και απέτυχαν... Και ναι, μπορούν να σας ακούνε όταν μιλάτε αλλά δεν τους χρειάζεται και δεν μπαίνουν καν στον κόπο. Αν χρειαστούν πληροφορίες για σας, τις βρίσκουν πανεύκολα στα διάφορα προφίλ που έχετε στο ιντερνέτ. Με μια ματιά, οι ειδικοί ψυχολόγοι τους, εξάγουν τα πάντα για την προσωπικότητα σας...

Ο,τι σας έχουν πει λοιπόν σε κάποια απ' τις δομές του συστήματος - σχολείο, εκκλησία, μμε, κόμματα - είναι ψέμα ή για να είμαστε πιο ακριβείς είναι αλήθεια ανακατεμένη με ψέμα με προσεκτική επιλογή στο μείγμα ώστε και να μη γίνεται αντιληπτό και να φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με διάφορα σκοπίμως δημιουργημένα προβλήματα και στημένους ψευτοακτιβισμούς για να λυθούν αυτά κρατούν τους πιο απείθαρχους εξ υμών απασχολημένους...  Μην πέφτετε στις παγίδες τους. Ο,τι υπάρχει, υπάρχει με την έγκρισή και σιωπηλή αποδοχή τους. Αν δεν το ήθελαν δεν θα υπήρχε είναι ο γενικός κανόνας. Ειδικά εάν κάτι προβάλλεται και διαφημίζεται. Όλοι οι ψευτοακτιβισμοί του συστήματος: κόμματα, οργανώσεις, σύλλογοι, δημιουργούνται με δύο τρόπους. Είτε το σύστημα διαβλέποντας ότι θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον από μόνο του κάτι γνήσιο, πάει και δημιουργεί ένα ίδιο πλαστό και ψευδεπίγραφο στη θέση του από πριν, είτε αν προλάβει και δημιουργηθεί στέλνει γρήγορα πράκτορες και το καπελώνουν. Επίσης δημιουργεί και παρά πολλές δικές του επινοήσεις συνήθως χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. 

Έχοντας γεννηθεί ο πολίτης σε ένα τέτοιο ήδη δημιουργημένο πλαίσιο και μυαλοπλενόμενος από πολύ μικρή ηλικία δεν έχει καμιά ελπίδα να αντιληφθεί κάτι. Είναι θαύμα που κάποιοι καταφέρνουν και υποψιάζονται κάτι. Αυτό το θαύμα το αποδίδω στην ικανότητα του ανθρώπου να σκέφτεται, να κρίνει, να φαντάζεται και να δημιουργεί. Γι αυτό ΔΕΝ θα νικήσουν ούτε αυτή τη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου